This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

Pedicures

NMDL-LCPL biedt de mogelijkheid aan om nagelmateriaal in te sturen voor diagnostisch onderzoek. De klinische diagnose van een schimmelnagel is niet altijd eenvoudig te stellen. Om die reden bevelen wij aan om een stukje nagel voor onderzoek in te sturen. Van dit materiaal worden microscopische preparaten gemaakt, die worden beoordeeld op de aanwezigheid van een schimmelinfectie. Dit is een snelle, sensitieve en betrouwbare onderzoeksmethode.

Inzending nagelbiopt

U kunt bij het NMDL-LCPL een gratis doosje aanvragen waarin u de stukjes nagel in kunt sturen. Het stukje nagel of nagelschraapsel kan in een droog buisje zonder fixatief per post worden verzonden. Binnen ongeveer vijf werkdagen ontvangt u van ons een uitslag van onze bevindingen.
Alle cliënten zonder bijkomend ziektebeeld (bijvoorbeeld diabetes, eczeem) kunnen de kosten van dit onderzoek niet meer bij de zorgverzekering declareren. Deze regeling geldt voor alle laboratoria in Nederland. Voor inzendingen zonder medische indicatie ontvangt u van ons de nota van het onderzoek. Deze kunt u declareren bij de patiënt.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.
Louise helpt u graag verder.

Contact opnemen