This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

Loading...

Uitstrijkcursus voor de doktersassistent

De uitstrijkcursus bestaat uit een e-learning, een theoretisch gedeelte, rolspellen, een praktisch gedeelte en een rondleiding door het laboratorium van het NMDL-LCPL. Van tevoren vult u de e-learning in, zodat u meer leert over bijvoorbeeld het HPV-virus. Het theoretische gedeelte gaat voornamelijk over het inbrengen van het speculum, het uitstrijken van de cervix en het onderzoek naar baarmoederhalskanker.

Het praktische gedeelte bestaat uit verschillende rollenspellen, oefenen op fantomen en het inbrengen van het speculum in levende modellen. De modellen geven u tijdens het inbrengen van het speculum feedback. Hierdoor leert u gemakkelijk hoe u de cervix zo goed mogelijk in beeld kunt brengen, zodat u een uitstrijkje kunt maken. De levende modellen maken de cursus uniek ten opzichte van de andere cursussen.

De rondleiding vindt plaats op het NMDL-lab (het laboratorium van het bevolkingsonderzoek) en LCPL-lab. In beide laboratoria wordt uitleg gegeven over de werkwijze. Naast deze informatie krijgt u zelf nog de kans om een kijkje te nemen door de microscoop. De analisten zullen u verschillende uitstrijkjes laten zien.

Door de samenhang van het theoretische gedeelte, het praktijkgedeelte en de rondleiding krijgt u een goed beeld van de procedures. U ziet op een avond wat er allemaal met het uitstrijkje gebeurt.

Deze cursus wordt in samenwerking met het Bevolkingsonderzoek Zuidwest gegeven.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door CADD van de NVDA (doktersassistenten). U ontvangt voor deze cursus 4 accreditatiepunten (KABIZ).

Kosten

Het deelnemen aan de cursus bedraagt 175 euro. U dient het gehele bedrag uiterlijk één week van tevoren overgemaakt te hebben. In geval van annulering vanaf één week voor aanvang van de cursus, zijn wij helaas genoodzaakt het volledige cursusbedrag in rekening te brengen.

De cursus begint om 14.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Een broodmaaltijd is bij de prijs inbegrepen.

Bedankt voor uw boeking