This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

SOA Diagnostiek

De afdeling moleculaire diagnostiek van NMDL-LCPL richt zich op het opsporen van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Alle onderzoeken op dit gebied zijn gebaseerd op de PCR-techniek (polymerase chain reaction).

Wat houdt de PCR-techniek in?

Om zelfs de kleinste hoeveelheid pathogenen aan te kunnen tonen wordt het DNA zo geïsoleerd dat mogelijk storende stoffen, zoals slijm, ureum en hemoglobine, worden verwijderd. Indien nodig worden de PCR-uitslagen aan de microscopische bevindingen gekoppeld. Hierdoor wordt meer diepgang verkregen en neemt de specificiteit van de test nog verder toe.
Het grote voordeel van diagnostiek met behulp van PCR boven de conventionele methoden is dat er geen bacteriën gekweekt hoeven te worden. Zo stellen bijvoorbeeld de kweekmethoden voor het aantonen van Neisseria gonorrhoeae (gonokokken) of Chlamydia trachomatis hoge eisen aan het materiaal, dat onder de juiste condities moet worden afgenomen en verzonden, en de kweekmethoden. Regelmatig gaat dat verkeerd waardoor de micro-organismen, die wel aanwezig waren, niet meer aangetoond kunnen worden.

Welke PCR-testen voeren wij uit?

NMDL-LCPL kan de volgende PCR-testen voor u uitvoeren:
Chlamydia trachomatis
Neisseria gonorrhoeae
Trichomonas vaginalis
Mycoplasma genitalium
Bacteriële vaginose
Candida spp.
Herpes simplexvirus-1/-2 (HSV)
Varicella zostervirus (VZV)
Treponema pallidum (primaire syfilis)
HPV-onderzoek

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.
Louise helpt u graag verder.

Contact opnemen