This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

Cursussen en opleidingen

Cursussen en opleidingen

NMDL-LCPL heeft een eigen opleidingscentrum: S.P.O.E.D. (Stichting Pathologie Onderwijs Eerstelijns Diagnostiek). S.P.O.E.D. verzorgt verschillende opleidingen voor zowel huisartsen als doktersassistenten. De uitstrijkcursus en vervolgcursus zijn geaccrediteerd door CADD en NVDA.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende cursussen.

Uitstrijkcursus voor de doktersassistent

De uitstrijkcursus wordt gegeven aan doktersassistenten. De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte, een praktijkgedeelte en een rondleiding op de laboratoria van NMDL (laboratorium van het bevolkingsonderzoek) en het LCPL. De cursus is uniek door het praktijkgedeelte. U leert namelijk op levende modellen uitstrijken, die u feedback geven tijdens de sessie. Klik hier voor meer informatie over de uitstrijkcursus.

Vervolgcursus uitstrijken ‘Weet wat je ziet, zie wat je weet’ voor de doktersassistent

Deze cursus is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de doktersassistenten te vergroten. Op deze manier wordt de signalering naar de huisarts verbeterd. Tijdens deze cursus leren de doktersassistenten onder andere: kenmerken van weefsel en cellen herkennen, afwijkingen herkennen en veel voorkomende klachten. Klik hier voor meer informatie over de vervolgcursus.

Huiddiagnostiek voor de huisarts

De cursus ‘huiddiagnostiek’ is gericht op de huisarts en wordt gegeven door een dermatoloog. Tijdens deze cursus ligt de focus op het tijdig herkennen en behandelen van huidkanker. Klik hier voor meer informatie over de cursus huiddiagnostiek.

Voor vragen over cursussen kunt u contact opnemen met S.P.O.E.D. via info@stichtingspoed.nl of kijk op de website: www.stichtingspoed.nl.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.
Louise helpt u graag verder.

Contact opnemen