This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

Praktische informatie

Hieronder vindt u meer informatie over het aanvragen van de laboratoriumformulieren, afnamematerialen, het maken van de uitstrijk, het insturen van de uitstrijk en het afmelden voor de koeriersdienst.

LABORATORIUMFORMULIER

Het laboratoriumformulier voor het bevolkingsonderzoek is sinds 2017 gewijzigd. BVO-labformulieren worden uitgeleverd door de screeningsorganisaties. Deze kunt u aanvragen via het Huisartsenportaal. Wilt u meer weten over het vernieuwde laboratoriumformulier of heeft u vragen over het Huisartsenportaal? Belt u dan de informatielijn van uw screeningsorganisatie. Voor regio Zuidwest: 088-248 20 00; voor regio Zuid: 088-00 01 322.

AFNAMEMATERIAAL

Het NMDL-LCPL is verantwoordelijk voor het aanleveren van het afnamemateriaal voor het bevolkingsonderzoek en voor het ophalen van de uitstrijkjes in haar screeningsgebied. Indien u nieuw afnamemateriaal nodig heeft, kunt u dit op twee manieren aanvragen. U kunt de koerier die het materiaal komt ophalen, vragen of hij nieuw afnamemateriaal meeneemt. De koerier heeft altijd voldoende afnamemateriaal bij zich. Maar u kunt ook contact opnemen met de afdeling relatiebeheer. Dit kan via 088-235 02 35 of info@nmdl-lcpl.nl.

HOE MAAKT U HET UITSTRIJKJE?

Allereerst is het belangrijk dat de patiënt de uitnodiging (oproep van de screeningsorganisatie) van 2019 meebrengt. Op deze uitnodiging zitten twee barcodestickers. U dient een sticker op het labformulier te plakken en een sticker op het potje.

Let op: plakt u de streepjes van de barcodes alstublieft altijd horizontaal. Op het potje over het etiket en op het formulier in het aangegeven vakje.

Het uitstrijkje doet u samen met het absorptiedoekje in het verzendzakje. De verzendzakjes met de monsters en de formulieren sluit u af met de plakstrip en verzamelt u op een vaste plek in uw praktijk. Het hoesje aan de buitenzijde van het verzendzakje is bestemd voor het labformulier. Bewaren kan bij kamertemperatuur. Tijdens zijn wekelijkse serviceroute haalt de koerier de zakjes bij u op.

AFMELDEN VOOR KOERIERSBEZOEK

Het kan voorkomen dat u een keer geen monsters heeft voor de koerier of dat uw praktijk gesloten is. In dat geval kunt u uw praktijk hier afmelden. Afmelden is mogelijk tot en met de dag vóór de vaste bezoekdag, uiterlijk om 17.00 uur en geldt alleen voor het eerstgeplande koeriersbezoek. De week erna bezoekt de koerier uw praktijk zoals gebruikelijk.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.
Louise helpt u graag verder.

Contact opnemen