This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

FAQ

1. Kunnen we ons afmelden voor koeriersbezoek voor meerdere data?
Uiteraard. U kunt een e-mail sturen naar info@nmdl-lcpl.nl Uw aanvraag zal vervolgens verwerkt worden en u ontvangt hiervan een bevestiging. Indien u de koerier voor een dag wilt afmelden, dan kunt u dit zelf via de website wijzigen. Mocht u er niet uitkomen, dan helpen wij u graag.

2. Hoe geef ik wijzigingen door in mijn NAW-/praktijkgegevens? Het NMDL-LCPL ontvangt de NAW/praktijk gegevens via de screeningsorganisatie. Wijzigingen moeten worden doorgegeven via het huisartsenportaal: https://huisartsenportaal.landelijkescreening.nl/

3. Hoe kom ik aan nieuwe BVO afnamematerialen?
U kunt op twee manieren nieuw materiaal aanvragen. U kunt het aan de koerier vragen die het BVO-materiaal komt ophalen. De koerier beschikt altijd over voldoende voorraad. Indien u dit door omstandigheden vergeten bent, kunt u ook een e-mail sturen naar het NMDL-LCPL. De koerier neemt het nieuwe materiaal het eerstvolgende bezoek mee.

4. Kunnen we losse elementen uit de BVO afname set bestellen zoals zakjes, borstels en potjes?
Uitstrijkborstels, sealbags en absorptiemateriaal kunnen los besteld worden. U kunt een e-mail sturen naar info@nmdl-lcpl.nl Uw bestelling wordt zo snel mogelijk verwerkt.

5. Wat moet ik doen als de koerier niet is geweest?
Indien de koerier niet bij u op de praktijk is geweest om de uitstrijkjes op te halen, raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Dit kan via info@nmdl-lcpl.nl of per telefoon: +31 88 235 02 35. Wij lossen het graag met u op.

6. Wat als mijn bezoekdag op de route staat en mijn praktijk is gesloten?
Neem contact op met NMDL-LCPL. Dit kan via de mail: info@nmdl-lcpl.nl of per telefoon: +31 88 235 02 35. Wij kijken samen met u naar een passende oplossing.

7. Hoe kom ik aan BVO laboratoriumformulieren?
De BVO-laboratoriumformulieren zijn aan te vragen via het huisartsenportaal: https://huisartsenportaal.landelijkescreening.nl/

8. Hoe kom ik aan duidelijke instructies voor het BVO?
Bij de BVO-afnamematerialen zit een instructie. Meer informatie vindt u in de NHG-praktijkhandleiding en op http://www.scholing-cervixscreening.nl/

9. Een vrouw komt met een oproepformulier zonder stickers erop. Wat moet ik doen?
Indien de vrouw met een oud formulier bij u op de praktijk komt, dient zij contact op te nemen met de screeningsorganisatie. Dit kan via: 088 – 248 20 00 (regio Zuidwest) of 088 – 00 01 322 (regio Zuid). Zij dient aan te geven dat zij geen stickers heeft en graag een nieuwe brief ontvangt.

Aanvragen met een oude BVO-uitnodiging kunnen niet meer in behandeling worden genomen. De uitstrijkjes die als oude stijl binnen komen op het laboratorium, zullen als indicatieve uitstrijk behandeld worden. De vrouw ontvangt hiervoor een factuur (afhankelijk van eigen risico). Klik hier voor de tarieven.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.
Louise helpt u graag verder.

Contact opnemen